Nieuws

website

Het laatste Amerikaanse vastgoed nieuws en onze mening over investeren in de VS.

 

De blauwe lynx

Om de juiste locatie te vinden voor een nieuwe ontwikkeling is het allereerst belangrijk om te weten waar te zoeken. Vandaar dat wij kijken hoe een stad zich ontwikkelt. “Waar willen mensen wonen?” en “Waarom willen mensen daar wonen?” Belangrijke vragen als je dagelijks bezig bent met het bouwen van huurwoningen. 

Lees meer: De blauwe lynx

Nieuwe huurwoningen in havenstad   

VALKENBURG ZH – Westplan Investors is gestart met de bouw van 287 huurwoningen in de havenstad Charleston in South Carolina. Voor Accent Daniel Island, zoals de naam luidt van het 60e huurwoningproject van Westplan, is $19M aan eigen vermogen opgehaald bij voornamelijk Nederlandse investeerders. 

Lees meer: Nieuwe huurwoningen in havenstad   

Bouw in Nashville

Nu de grondwerkzaamheden zijn afgerond is de aannemer gestart met "framen", oftewel het houtenskelet van de gebouwen op te bouwen. De komende 3 maanden ziet u uit het niets de contouren van Metrocenter ontstaan. Dit is altijd een fascinerend proces. Als er een moment is om uw investering te volgen via de bouwcamera dan is het nu. 

Lees meer: Bouw in Nashville

$19 miljoen voor bouw en ontwikkeling huurwoningen in Charleston

VALKENBURG ZH – In juni zal Westplan starten met de bouw van 287 huurwoningen in de havenstad Charleston in South Carolina. Het benodigde eigen vermogen van $19 miljoen dollar is geplaatst bij Nederlandse en enkele buitenlandse investeerders.

Lees meer: $19 miljoen voor bouw en ontwikkeling huurwoningen in Charleston

Verbeterde structuur Westplan fondsen

Door: Ewoud Swaak, Oprichter en Algemeen directeur 

Al meer dan 20 jaar hebben we de gewoonte om ons met het Management Team een paar dagen ‘op de hei’ terug te trekken. Om de strategie van de komende jaren te bespreken en vast te stellen, maar ook om een paar bijzondere onderwerpen in detail te bespreken en ter discussie te stellen. Soms is het gewoon goed om iets wat je al jaren doet nog eens goed onder de loep te nemen. De wereld verandert immers voortdurend en zaken kunnen altijd beter.

Lees meer: Verbeterde structuur Westplan fondsen

Terug in Charleston

Investeerders van het eerste uur zullen zich het project Cedar Grove Apartments nog herinneren. De toenmalige maatschap investeerde in 2001 in de bouw van 248 huurwoningen in de gemeente Summerville, het zakelijke achterland van Charleston. Het resultaat was een equity multiple van 1,66. Vrijwel gelijk aan ons langjarige gemiddelde: een equity multiple van 1,67 op al onze huurwoninginvesteringen.

Lees meer: Terug in Charleston

Like uw investering

Hoe vinden huurders een nieuwe woning? Naast de welbekende borden en ballonnen langs de weg zijn sociale media veruit de belangrijkste manier om nieuwe huurders aan te trekken. Vandaar dat wij naast alle reguliere marketinguitingen er veel aandacht aan besteden om via sociale media potentiële huurders attent te maken op onze complexen.

Lees meer: Like uw investering

Strategie werkt

Met de verkoop van District at Greenville (onderdeel van het WRDF), Mountain Vista (WDF IX en WPEF) en ook Eagle’s Brooke dit kwartaal, hebben we wederom onderstreept wat de kracht is van huurwoningen. Alle drie de complexen zijn gebouwd net voor, dan wel in het begin van de crisis. Een crisis die toen nog heel even een recessie leek en met name de koopwoningmarkt in de VS negatief beïnvloedde.

Lees meer: Strategie werkt

Volop bouwactiviteiten, ook in Guatemala

Zoals u weet, is Westplan huurwoningen aan het bouwen op verschillende locaties in het zuid oosten van de VS. Via de bouwcamera’s van LakewoodMorningside en The Ellis kunt u als investeerder of geïnteresseerde de bouw dagelijks volgen.

Lees meer: Volop bouwactiviteiten, ook in Guatemala

Met de passer

Op ons Singer evenement in Laren werd ons gevraagd of wij nog overwegen om in Austin, in de staat Texas te investeren. Ons antwoord was daarop een volmondig nee. Niet vanwege de markt, want die is uitstekend, maar puur vanwege de afstand.

Lees meer: Met de passer

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.