Een meer dan goed jaar, maar wel van uitersten

Voor Westplan was het een jaar van uitersten, zowel goed als minder goed. Van orkanen en constructiefouten tot de succesvolle verkoop van meer dan 2.100 woningen.


Minder goede berichten

Binnen onze portefeuille hebben drie projecten waterschade. Ons project Harbour View in Houston heeft schade opgelopen door orkaan Harvey. Bij de projecten Design District in Dallas en West Midtown in Atlanta zijn er constructiefouten gemaakt en zijn de hoofdaannemers verantwoordelijk. Ondanks dat het allemaal zaken zijn voor de verzekering, heeft het wel gevolgen voor de exploitatie en voor de timing van de verkoop.

Goede berichten
Naast deze minder goede berichten waren er afgelopen jaar volop positieve ontwikkelingen. Zo hebben we een grondpositie verworven vlakbij bij het nieuwe honkbalstadion van de Atlanta Braves en zijn we begonnen met de bouw van The Ellis in de stad Savannah. Dit is het project naast Mariner Grove, waarvan de closing gepland is in december 2017 of januari 2018.  Ook de closing van Bellevue is in december 2017 gepland. Tevens hebben we ook de complexen North Druid Hills en de WRDF projecten – Aspire McKinney, Alta Legacy Oaks, Alta Roxbury en Alta Fossil Creek – succesvol verkocht.

Het komende jaar
Ook het komende jaar zien wij positief tegemoet. Naast de locatie bij het Braves Stadion zijn we op verschillende plaatsen in en om Atlanta in vergaande onderhandeling voor de ontwikkeling van nieuwe huurwoningen. Naar verwachting zullen wij het komende jaar 2 tot 3 nieuwe investeringen introduceren. De vraag naar huurwoningen is goed en onze thuisstad Atlanta groeit met bijna 100.000 inwoners per jaar.

mariner grove2

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.