Terug in Charleston

Investeerders van het eerste uur zullen zich het project Cedar Grove Apartments nog herinneren. De toenmalige maatschap investeerde in 2001 in de bouw van 248 huurwoningen in de gemeente Summerville, het zakelijke achterland van Charleston. Het resultaat was een equity multiple van 1,66. Vrijwel gelijk aan ons langjarige gemiddelde: een equity multiple van 1,67 op al onze huurwoninginvesteringen.

In Summerville bouwt Volvo momenteel aan een nieuwe fabriek, een investering van ca. 1 miljard dollar en straks een werkplek voor ruim 4.000 medewerkers. Ook Mercedes, Boeing en talloze andere ondernemingen hebben productievestigingen in het strategisch gelegen Charleston. Eén blik op Google Maps en het achterland verklaart veel.

“Coastal living” op Daniel Island
Dit keer bouwen we niet in Summerville, maar op Daniel Island. Dichter bij de zee en het prachtige oude Charleston waar jaarlijks vele toeristen op af komen. Leven in een stad als Charleston (of Savannah) wordt in de VS gezien als “Coastal Living” en staat voor een levensstijl die veel Amerikanen (en ons ook) aanstaat. Daniel Island biedt niet alleen die levensstijl, maar ook een geweldige bereikbaarheid ten opzichte van werkgelegenheidscentra. Essentieel voor een succesvolle investering.

De meeste Amerikanen, ruim 80% van de bevolking, leeft aan of dichtbij de kust. Hier zijn de grootste steden, de ondernemingen en de groei van de economie. Niet in het midden van de Verenigde Staten.

“Is wonen zo dicht aan de kust niet gevaarlijk?” is een vraag die wij geregeld krijgen. “Wat als er een orkaan langskomt?” Deze vraag is net zo makkelijk of moeilijk te beantwoorden als de vraag die Amerikanen ons geregeld stellen: “Waarom leven de meeste mensen in Nederland 4 meter onder de zeespiegel?”

Wij bouwen de woningen conform de voorschriften van de overheid op locaties die daar geschikt voor zijn. Veel land om ons heen dient als buffer voor wateropvang. Hierdoor is bouwgrond schaars.

Daarnaast eist de bank dat we bouwen volgens de regels en alleen dan kunnen wij een hypotheeklening krijgen. Ditzelfde geldt ook voor onze verzekering voor schade en gederfde inkomsten. Na Cedar Grove, Mariner Grove en The Ellis gaan we met Accent Daniel Island door met de combinatie “Coastal Living” en een goed rendement.

Meer informatie
Er is op dit moment voor ruim 80% ingetekend op het project Accent Daniel Island. Er is nog A en B kapitaal beschikbaar. Inschrijving sluit zodra het fonds voltekend is. Indien u vrijblijvend informatie wilt ontvangen dan kunt u ons dit laten weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 0252-433 455.

 charleston

DEF afm2 vrijstelling dubbel 1768x122

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.