Dorian

Het bevreemdt sommige Nederlanders dat veel Amerikanen in gebieden wonen waar ook orkanen kunnen voorkomen. Waarom zou je juist in een gebied waar dit alles verwoestende natuurfenomeen kan voorkomen een huis of bedrijf bouwen?  Het is een kwestie van risicoperceptie.


Amerikanen schatten dit risico werkelijk anders in, want hoe verklaar je dat ruim 80% van de Amerikaanse bevolking in kustgebieden leeft en werkt? Het geldt overigens ook andersom. Veel Amerikanen begrijpen niet dat het grootse deel van Nederland meters onder de zeespiegel ligt en dat daar juist de meeste mensen wonen en werken. In hun ogen is de kans op een dijkdoorbraak groter dan de kans op een orkaan. Het is maar hoe je naar risico kijkt.

Het feit is dat wij huurhuizen bouwen op locaties waar mensen graag willen wonen. Dit betekent dat steden als Charleston en Savannah voor ons goede plaatsen zijn om te ontwikkelen, maar dat we het exploitatiebudget moeten aanpassen op de hogere verzekeringspremies. Het risico van schade door een orkaan is gewoon te verzekeren. Zelfs de schade voor gemiste huurinkomsten is grotendeels gedekt.
Overigens is een dijkdoorbraak in Nederland niet te verzekeren.

 daniel island orkaan

Voorbereidingen voor de orkaan Dorian worden getroffen om schade te voorkomen. 

 

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.