Sterk laatste kwartaal

Nog niet eerder in het 25-jarige bestaan heeft Westplan zoveel projecten succesvol afgerond in zo’n korte periode. Vier verschillende investeringen, met in totaal 942 huurwoningen, zijn verkocht aan institutionele eindbeleggers.  

Savannah, Georgia 
Als eerste heeft Westplan het complex The Ellis, het “zusterproject” van Westplan Mariner Grove Apartments, in Savannah afgestoten. Dit complex, bestaande uit 235 woningen, is verkocht voor $48,2 miljoen. Voor investeerders en Westplan een succesvol project, omdat het complex sneller gebouwd en verkocht is dan geprognosticeerd. In ruim 2 jaar tijd is het project afgerond met een equity multiple van 1,47, een IRR van 21% per jaar voor belasting. 

Atlanta, Georgia 
Vervolgens is West Midtown in Atlanta (181 woningen) verkocht aan CWS, een eindbelegger uit Austin, Texas. De verkoopprijs bedroeg $38 miljoen. Het project is weliswaar verkocht, maar voor Westplan en een deel van de investeerders nog niet afgelopen. Wij hebben namelijk nog een serieuze schade te verhalen op de verzekering. Pas als deze schade is afgerond, kunnen we het definitieve resultaat vaststellen. Voorlopig hebben de investeerders hun inleg terug met een rendement van 15%. Onze inschatting is dat we uiteindelijk eindigen met een equity multiple van circa 1,5. Westplan heeft hierin nog een strijd te leveren. Overigens hebben de investeerders in het preferente A-kapitaal, geheel conform de verwachting, 10% rendement per jaar gemaakt.

Houston en Fort Worth, Texas 
Als laatste dit jaar is met de verkoop van twee complexen (250 en 276 woningen) in Houston en Fort Worth in Texas het fonds Westplan Cortland Portfolio Apartments afgerond. De complexen Harbor View (verkoopprijs $34,8 miljoen) en Newport on the Lake (verkoopprijs $37,4 miljoen) waren onderdeel van een portefeuille van in totaal 5 complexen die Westplan in 2012 heeft aangekocht. Drie complexen zijn de afgelopen jaren verkocht en nu volgde de afrondende verkoop. Met dit fonds is een resultaat behaald van 16% IRR per jaar. Dit komt neer op een equity multiple van 1,72.

Charlotte, North Carolina 
Naast de diverse verkopen is dit kwartaal ook gestart met het project in Charlotte: Accent Woodlawn Park. Hier zullen vanaf 2020 293 huurwoningen worden gebouwd. Alvorens daadwerkelijk gestart kan worden met de bouw wordt eerst een oud kantorencomplex gesloopt. Deze werkzaamheden zijn reeds in volle gang en verlopen tot op heden volgens plan. 

Nashville, Tennessee
Als laatste mijlpaal dit kwartaal neemt Westplan de grondpositie af voor de investering Accent Nolensville Pike in Nashville. De bouw zelf start begin volgend jaar. Taco Ulrich, partner bij Westplan: “Het jaar 2020 kan wat ons betreft niet mooier beginnen. Iets rustiger wellicht”.

Projectenloop

Het succesvol verkochte complex The Ellis in Savannah, Georgia. 

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.