Geen vuiltje aan de lucht?

 De Amerikaanse huurwoningmarkt staat er goed voor. Helemaal in de steden waar wij actief zijn. Volop vraag van huurders naar woningen en aan institutionele kopers geen gebrek. Vooralsnog staan alle “seinen” voor ons segment in het groen. 

Wellicht krijgen we in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen nog een economische pauze, maar gezien de demografische ontwikkelingen van jongeren en ouderen blijven wij op de lange termijn, absoluut overtuigd van ons huurwoningenproduct.  

Is er dan geen vuiltje aan de lucht? Helaas moeten wij u teleurstellen, want die zijn er wel degelijk. Vastgoed wordt lokaal gespeeld. Dit is de reden waarom we bijvoorbeeld Westheimer, een huurwoningproject in Houston, nog steeds niet hebben kunnen verkopen en The Ellis, ons project in Savannah, bijna een jaar eerder dan gepland hebben afgerond. Lokale factoren spelen een rol. 

Small pockets with over supply
Rob Carter, partner bij Westplan, noemde het ook al in zijn speech in Breda: “Small pockets with over supply”, oftewel deelmarkten die in korte tijd te veel aanbod hebben gekregen. Zo’n overaanbod zorgt voor een verstoring van de lokale huurmarkt. 

Huurkortingen worden ingezet om complexen zo snel mogelijk stabiel verhuurd te krijgen. Dit doen wij overigens ook als er een nieuw complex wordt opgeleverd. De kortingen die we geven zitten in het marketingbudget. Voor de omgeving, lees de directe concurrentie, betekent dit meegaan met de kortingen om de bezetting op peil te houden. Verkoopplannen moeten tijdelijk worden uitgesteld, totdat er een nieuw evenwicht is ontstaan. Vandaar dat wij onze investeringen niet te hoog financieren.

Dus ondanks al onze goede resultaten moeten wij ons altijd bewust zijn van lokale omstandigheden die soms de strategie zullen beïnvloeden. Vastgoed is nimmer een automatisme en blijft een lokaal spel en dit is precies wat het zo boeiend maakt.

Cheshire Bridge

Westplan complex Accent Morningside in Atlanta, Georgia. 

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website, gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies.