De locatie aan de noordoostzijde van de stad Atlanta is voor ons zeer bekend terrein.
“We kennen de deelmarkt hier goed en willen wederom profiteren van de sterke economische groei “, aldus ontwikkelaar bij Westplan Brad Johnson. “Wij zijn blij dat het gelukt is om, na een jaar strijden, het bestemmingsplan te wijzigen van commercieel naar wonen”. Nadat het bestemmingsplan is gewijzigd is de grond, conform de koopakte, afgenomen.

Westplan heeft in deze deelmarkt van Atlanta, Gwinnett County, al eerder twee andere huurwoninginvesteringen succesvol ontwikkelt en verkocht: “Aspire at the Ballpark” en “Highlands at Sugarloaf”.

352 huurappartementen
Accent PIB zal bestaan uit 352 Class A huurappartementen. Na de bouw zullen de woningen worden verhuurd en verkocht aan een eindbelegger. De 23,7 miljoen US dollar aan eigen vermogen, om de investering mogelijk te maken, is grotendeels ondergebracht bij Nederlandse particuliere investeerders.

Nieuwbouw van huurwoningen
Westplan blijft zich richten op de nieuwbouw van huurwoningen en zal dit jaar de portefeuille verder uitbreiden. Het succesvol verkopen van ruim 900 huurwoningen in 2020 in Atlanta, Nashville en Athens tijdens de coronacrisis bevestigt het vertrouwen dat investeerders en eindbeleggers hebben in onze asset class; huurwoningen in het middensegment. De demografische en economische groei in verschillende steden in het zuidoosten van de VS, het werkgebied van Westplan, bieden voldoende basis om actief huurwoningen te blijven ontwikkelen.

Westplan project Accent Overlook in Charleston, SC (fondsnaam: Accent Daniel Island)