Blog door Taco Ulrich, Partner bij Westplan

Een aantal jaar geleden heeft Westplan huurwoningen ontwikkeld in Athens. De stad waar de oudste publieke universiteit van de VS, University of Georgia, gevestigd is. Uit eigen ervaring weet ik dat de rit van ons kantoor in Atlanta naar ons project Athens Lakewood (verkocht in 2020) meer dan 2 uur duurde. Een lange saaie weg.

Stoplichten verdwijnen
Inmiddels is de reistijd flink verkort, omdat de stoplichten zijn weggehaald. Om de toegenomen verkeersdrukte aan te kunnen, zijn kruisingen door viaducten vervangen. Essentiƫle verbeteringen voor deze verbinding tussen Atlanta en Athens, omdat het gebied zich ongekend snel en sterk ontwikkelt.

Met dit in gedachte hebben wij ruim een jaar geleden een stuk grond gekocht tussen de plaats Winder en het mogelijk gezegende dorpje Bethlehem. De kavel was te groot voor alleen huurappartementen. Wij hebben alternatieve plannen voor deze kavel uitgewerkt en deze zijn inmiddels volbracht.

Ziekenhuizen een zegen
Een koopwoningontwikkelaar heeft 150 kavels van Westplan overgenomen. De transactie heeft al plaatsgevonden en wordt afgerond, zodra wij dit voorjaar de grond bouwrijp opleveren. Een ander deel zal de komende maanden verkocht worden aan verschillende commerciƫle partijen, waaronder een ziekenhuis.

Dit laatste is bijzonder, omdat er aan de overzijde momenteel door een ander ziekenhuis gebouwd wordt. De groeipotentie van deze corridor in combinatie met de voorgenomen bouw van een nieuw ziekenhuis is voor ons de reden om juist hier te investeren. We hebben eerder huurappartementen ontwikkeld naast een ziekenhuis en dit is goed bevallen. Ziekenhuizen zijn voor huurwoningontwikkelaars en eindbeleggers absoluut een zegen (zijn we weer terug in Bethlehem).

Dit zijn namelijk werkgevers die niet veel last hebben van economische schommelingen en veel personeel hebben dat dichtbij het werk wil wonen. Dit is bij ons bekend, maar belangrijker is dat eindbeleggers dit ook weten.

Kennis
Wat eindbeleggers, de kopers van onze complexen, ook weten is dat op korte afstand van onze locatie de bouw van het Rowen project (Rowenlife.com) gestart is. Het Rowen project is een publiek-private samenwerking waarbij universiteiten, lokale overheden en het bedrijfsleven samenwerken om kennis gedreven organisaties en bedrijven aan te trekken. Een kleinere versie van de Research Triangle in Raleigh waar vele honderden BioScience- en Hightechbedrijven al vele jaren succesvol gevestigd zijn.

Op deze vlakte in Atlanta (GA) worden door Westplan huurwoningen gebouwd. Er worden ook 2 ziekenhuizen ontwikkeld.