Dit najaar wordt gestart met de bouw van Accent Berkeley Place, terwijl nu hard wordt gewerkt om de eerste woningen van Accent Woodlawn Park op te leveren. Beide projecten liggen in de stad Charlotte.

Locatie 
De locatie van Accent Berkeley Place is geschikt voor huurwoningen vanwege de ligging ten opzichte van de universiteit van Charlotte, maar ook omdat op een steenworp afstand de zorgverzekeraar Centene Corporation een nieuw hoofdkantoor bouwt. Centene investeert daar ruim een miljard US dollar en creëert werk voor meer dan 3.000 hoogopgeleide werknemers.

Eigen vermogen
De stichtingskosten voor de bouw van de 198 nieuwe huurappartementen bedragen circa 40 miljoen US dollar. Financiering zal deels via een bancaire lening plaatsvinden en deels via eigen vermogen. Het bijeenbrengen van het eigen vermogen is reeds afgerond.

Grond afgenomen
“We hebben net de grond afgenomen en zijn gestart met de voorbereiding van de bouw van de huurwoningen”, vertelt partner van Westplan Ewoud Swaak. “De stad Charlotte kent zowel een gediversifieerde economie als een sterke bevolkingsgroei en is daardoor zeer geschikt voor nieuwe huurwoningen”.

Ruim 500 Class A huurwoningen in Charlotte 
Overigens heeft Westplan het project Accent Woodlawn Park, 304 Class A huurappartementen, uitgebreid met 53 rijtjeswoningen die ook verhuurd gaan worden. In totaal bouwt Westplan nu dus ruim 500 Class A huurwoningen in de stad Charlotte. Nadat de woningen gebouwd zijn, worden de woningen verhuurd en vervolgens verkocht aan een eindbelegger.

Nieuwbouw huurwoningen 
Westplan blijft zich richten op de nieuwbouw van huurwoningen en zal dit jaar de portefeuille verder uitbreiden. Het succesvol verkopen van ruim 900 huurwoningen in 2020 in Atlanta, Nashville en Athens tijdens de coronacrisis bevestigt het vertrouwen dat investeerders en eindbeleggers hebben in onze asset class; huurwoningen in het middensegment. De demografische en economische groei in verschillende steden in het zuidoosten van de VS, het werkgebied van Westplan, bieden voldoende basis om actief huurwoningen te blijven ontwikkelen.