Apple 
De recente aankondiging van Apple om in Raleigh een campus te vestigen, zal de groei van de regio verder versterken. Apple zal ruim 400 miljoen US Dollar investeren in de campus die zich richt op kunstmatige intelligentie.

Research Triangle Park
Het “Research Triangle Park” is een succesvolle publiek private samenwerking tussen drie belangrijke universiteiten van de stad, de overheid en het bedrijfsleven. Deze denkbeeldige driehoek is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste concentraties van biotechnologische bedrijven in de VS.

Eigen vermogen
Het nieuwe project dat Westplan vlakbij het “Research Triangle Park” zal bouwen, genaamd Accent Brier Creek, zal bestaan uit 222 huurappartementen. Het eigen vermogen van 14,8M US Dollar van het project is onderhands geplaatst bij Nederlandse particuliere investeerders.

Portfolio
Dit is de derde onderhandse plaatsing van een huurwoningontwikkeling dit jaar. Later volgt nog het project Accent Springs. “Het is de vraag of we doorgaan met onderhandse plaatsingen. Een groter fonds waarin investeerders meer spreiding kunnen hebben in hun portefeuille wordt uitgewerkt”, zegt Rob Carter, Partner bij Westplan.

Westplan bouwt, verhuurt, verkoopt 
Westplan blijft zich richten op de nieuwbouw van huurwoningen. De strategie van Westplan is om het complex te bouwen, te verhuren en uiteindelijk te verkopen aan een eindbelegger. De demografische en economische groei in verschillende steden in het zuidoosten van de VS, het werkgebied van Westplan, bieden voldoende basis om actief huurwoningen te blijven ontwikkelen.