Inmiddels lijkt het erop dat de markt richting een nieuw evenwicht gaat. Kopers zijn aan het voorsorteren en tonen weer belangstelling. Een goed moment om Accent Southrail in Charlotte (North Carolina) op de markt te brengen. De naam Accent Southrail is een verwijzing naar de Lynx Blue Line, een populaire openbaar vervoer verbinding vlak naast het complex. Nederlandse investeerders kennen het complex onder de investeringsnaam Accent Woodlawn Park.

Verkoop
Makelaar Cushman & Wakefield gaat het verkoopproces van de 304 huurwoningen begeleiden. Dit zal 3 tot 4 maanden duren. Het is een transparant proces dat wij de afgelopen tientallen jaren al vele malen hebben doorlopen.

Positieve blik
Als straks de biedingen binnenkomen, gaan we zien hoe beleggers de huidige marktomstandigheden inprijzen. Recente transacties in de markt geven aan dat residentiële vastgoedbeleggers duidelijk een positieve blik hebben op de markt. Kopen met een negatieve hefboom doe je alleen als je verwacht dat de huren zullen stijgen en de rente zal dalen. Het complex is recent opgeleverd en dit zal bij verkoop voor Westplan de eerste transactie van het jaar zijn.

Huurpenningen
Wat doen wij als eventuele kopers toch niet zo enthousiast blijken te zijn? Eigenlijk heel simpel. Wij verkopen alleen als we denken een goede prijs te krijgen. Mocht dat niet het geval zijn dan houden wij het complex aan totdat de markt beter is en blijven we rustig verhuren. Het complex is namelijk uitstekend verhuurd. Investeerders zullen dan even moeten wachten op het verkoopresultaat, maar krijgen tot die tijd de huurpenningen uitgekeerd. Er zijn vervelendere manieren van wachten.

Zie ook: Accentsouthrail.com

 

Door Taco Ulrich, partner bij Westplan

Westplan project Accent Southrail (bij investeerders bekend als Accent Woodlawn Park).