We horen van veel mensen dat het in economisch opzicht voelt als een kruising tussen 9/11 en 2008. Alhoewel niemand nog weet wat de gevolgen zullen zijn, moeten we ervan uitgaan dat deze situatie invloed zal hebben op de Westplan portefeuille. Wij zullen u daarom op regelmatige basis informeren over wat er speelt en welke acties wij ondernemen. Hierbij maken wij vanzelfsprekend gebruik van onze ervaringen en ‘best practices’, zoals we die bij eerdere barre economische tijden opgedaan hebben.

Een aantal zaken binnen onze portefeuille monitoren wij nauwlettend. Zo zal ieder project de komende tijd worden doorgerekend om helder te krijgen wat de eventuele gevolgen zijn van bouwvertragingen, langere opverhuur en lagere huurinkomsten. Onze aandacht gaat vooral uit naar eventuele cashflow problemen.

Voor wat betreft de bouw van onze projecten kunnen wij u berichten dat er tot op heden geen vertragingen en capaciteitsproblemen te melden zijn. Onze verwachting is wel dat dit gaat veranderen. Overigens hebben de aannemers vanzelfsprekend diverse veiligheidsmaatregelen genomen voor hun personeel.

Voor de complexen die momenteel verhuurd worden zijn we in overleg met onze lokale beheer- en verhuurorganisaties. Bij alle complexen zijn maatregelen genomen om een eventuele verspreiding van het virus te voorkomen en de veiligheid van onze huurders en personeel te waarborgen. Zo hebben wij alle huurdersvoorzieningen gesloten en worden potentiële huurders tijdelijk niet rondgeleid. De verhuur vindt momenteel plaats via de verschillende digitale opties die we hebben.

Ondanks dat onze marktvisie voor de lange termijn geenszins is veranderd, mensen moeten immers blijven wonen, hebben wij besloten om even te wachten met nieuwe investeringen totdat het “stof” neergedaald is en we een helder beeld hebben van de marktomstandigheden.

Het Westplan complex Accent Morningside in Atlanta, Georgia.