Veelgestelde vragen

Een aantal redenen liggen hieraan ten grondslag. Dit deel van de VS behoort al vele jaren tot één van de snelgroeiende regio’s qua economie en bevolkingsgroei. Ons team doet hier al jaren zaken en heeft veel lokale kennis en een goed netwerk. Dit is essentieel bij het ontwikkelen van huurwoningen.

Daarnaast is er in ons werkgebied geen huurbescherming van toepassing. Wij kunnen onze huurprijzen op ieder moment, omhoog en omlaag, aanpassen aan de marktvraag. Een andere belangrijke reden is de complexiteit van de investeringen. Wij willen vanuit ons kantoor in Atlanta altijd binnen één dag op locatie kunnen zijn. Dit is essentieel tijdens de bouw en de verhuur van de complexen.

Westplan richt zich op het middensegment van de Amerikaanse huurmarkt. Dit is ook de grootste groep binnen de demografie van huurders.

De kopers van onze huurwoningcomplexen zijn eindbeleggers. In de regel zijn dit, met name, vastgoedfondsen/REITs en pensioenfondsen. De Amerikaanse vastgoedmarkt is de grootste en meest transparante markt van de wereld. Voor alle duidelijkheid: de woningen worden niet individueel verkocht.

Als een complex niet verkocht kan worden door marktomstandigheden, zal het project op een later moment in de verkoop worden gebracht. In de tussentijd keren we de huurinkomsten uit aan de investeerders.