“We hebben zojuist 76 vergelijkbare woningen ontwikkelt in de stad Athens in Georgia en succesvol verkocht. Deze woningen zijn verhuurd aan voornamelijk stellen en kleine gezinnen. De toenemende thuiswerkcultuur is ook een onderdeel van de grotere vraag naar dit type woningen”, aldus Brad Johnson, partner bij Westplan en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van huurwoningen.

Trend is versneld
De trend naar grotere huurwoningen voor een bepaald segment huurders speelt al een tijd. Ondanks de lage hypotheekrente is het voor veel Amerikanen niet mogelijk om te kwalificeren voor een hypotheek. Daarnaast is er ook een grote groep mensen die juist niet wil kopen en de flexibiliteit van een huurwoning prefereert, zeker nu de prijzen van koopwoningen significant gestegen zijn. Met de komst van COVID-19 en thuiswerken is de trend verder versneld.

Eigen vermogen
Voornamelijk Nederlandse beleggers hebben $6,5 miljoen aan eigen vermogen geïnvesteerd in het project. De stichtingskosten bedragen $15,9 miljoen.

Uitbreiding plan 
De 53 rijtjeswoningen zijn een uitbreiding van het plan dat Westplan reeds aan het bouwen is. In dit snelgroeiende gedeelte van de stad Charlotte zullen later dit jaar ook de eerste woningen van de eerste fase, 304 appartementen in totaal, worden opgeleverd. Deze woningen worden verhuurd en vervolgens verkocht aan een eindbelegger.

Naast de locatie van Westplan zal de Amerikaanse bouwer van eengezinswoningen Ryan Homes in totaal 194 koopwoningen realiseren. De reden waarom juist hier woningen worden gerealiseerd, komt mede door de enorme ontwikkeling van het gebied door onder andere de Lynx Blue Line. Een combinatie van een sneltram en fiets- en wandelpaden, waarmee het centrum van de stad snel en gemakkelijk bereikt kan worden.