Als u vervolgens de stad heeft gevonden, ziet u o.a. een  rondweg die de stad omcirkelt. Dit is de I-285 die zorgt voor de verbinding met alle belangrijke snelwegen. De rondweg zelf is overigens meer dan 100 km lang. (Ter vergelijking, de rondweg van Parijs is 35 km). Deze I-285 verbindt aan de noordwestzijde van de stad de I-75, de weg die via Chattanooga naar Nashville, Tennessee loopt en aan de noordoostkant de I-85 naar o.a. Charlotte in North Carolina.

Deze twee snelwegen vormen een soort Y en precies langs en tussen deze twee verkeersaders vinden we de economische groei van de stad. Duluth ligt aan de noordoostkant van Atlanta in een gebied waar veel bedrijven zijn gevestigd en waar dus ook veel mensen (willen) wonen.

Bestemmingsplan wijziging
De gemeente waar Duluth ligt is een populaire plek om te wonen, maar het is ook een “high barrier market”. Oftewel een markt waar het zeer lastig is om een bestemmingsplan te wijzigen om huurwoningen te kunnen realiseren. Dit geldt voor Westplan, maar ook voor eventuele nieuwe concurrentie die de lokale markt kan beïnvloeden. Het is ons gelukt om op deze locatie de industriële zoning te wijzigen in een woonbestemming voor huurappartementen. De gemeente heeft wel geëist dat het uiterlijk aan bepaalde voorwaarden moet voldoen, maar de appartementen zijn goedgekeurd.

Met ons nieuwe complex gaan we overigens concurreren met een complex dat wij 7 jaar geleden hebben gebouwd. Dit complex, genaamd Highlands at Sugarloaf (https://www.highlandsatsugarloaf.com/), ligt op 10 minuten rijden van PIB en is succesvol verhuurd. Zie ook de foto’s hieronder. Uitgangspunt in onze berekeningen zijn de huren die daar momenteel gevraagd worden. Het enige verschil is dat wij een gloednieuw complex neerzetten en Highlands at Sugarloaf in 2013 gebouwd is!