Tekort aan huurwoningen
De afgelopen 18 maanden heeft Westplan zich terughoudend opgesteld. Door de gestegen rente en bouwkosten was het geen gunstige tijd om nieuwe projecten op te starten. Dit is inmiddels aan het veranderen.

Bouwen
Door nu grondposities te acquireren zal Westplan de komende jaren volop nieuwe huurprojecten kunnen starten. Het zuidoosten van de VS kent een tekort aan huurwoningen en een stijgende vraag. Die vraag heeft alles te maken met de economische en demografische ontwikkelingen in de staten Georgia, Florida, Tennessee, North Carolina en South Carolina. Vastgoedontwikkeling is lange termijn investeren en de vooruitzichten zijn gunstig.

Extra ontwikkelaar
Om de toekomstige groei aan te kunnen heeft Westplan de afgelopen jaren haar team versterkt om de bouw zelf te kunnen begeleiden. Essentieel om de controle over de bouw te houden en kosten te beperken. Nu is er ook een extra ontwikkelaar aangetrokken: Patrick Foster die samenwerkt met onze huidige ontwikkelaar Brad Johnson.

Nieuwe projecten in North en South Carolina
Foster zal zich vanuit Charlotte volledig richten op de acquisitie van nieuwe projecten in North Carolina en South Carolina. Zijn focus en ervaring ligt in de snelgroeiende markten van Charlotte, Raleigh/Durham in North Carolina en Charleston en Greenville in South Carolina. “Deze markten zijn snelgroeiende regio’s met diverse economieën en hoogopgeleide arbeidskrachten en daardoor uitermate geschikt voor nieuw te bouwen huurwoningen”, zegt Foster.

Westplan is blij met de komst van Patrick Foster, omdat hiermee de deal flow voor de Nederlandse investeerders verbeterd wordt. Daarnaast is het ook een onderdeel van de “verjonging” van Westplan als organisatie, om zo de basis te leggen voor de volgende 30 jaar. Acquisities in Georgia, Florida en Tennessee zullen grotendeels vanuit het kantoor in Atlanta worden gedaan.


Over Patrick Foster – Regional Development Partner bij Westplan

Patrick heeft bijna 7 jaar ervaring opgedaan in zowel de rol van ontwikkelaar als in financiële posities bij Quarterra. Dit is een dochteronderneming van Lennar die een vaste plek heeft in de top 25 van huurwoningontwikkelaars. Bij Quarterra was hij verantwoordelijk voor de gehele cyclus van vastgoedprojecten, inclusief het acquireren van de locaties, contractonderhandelingen, coördinatie ontwerp en projectmanagement tijdens de bouwfase, verhuurfase en stabilisatie en/of verkoopfase.

Patrick Foster

Regional Development Partner

Kantoor VS

Patrick is sinds 2023 werkzaam bij Westplan als Regional Development Partner. Hij is verantwoordelijk voor de uitbreiding van de portfolio van Westplan in North en South Carolina.

Verantwoordelijk voor:

  • Acquisitie en ontwikkeling