Het project
De woningen zijn ontwikkeld en gebouwd op Daniel Island. Een locatie die strategisch tussen het oude centrum van Charleston en het internationale vliegveld ligt. De bouw is, ondanks COVID-19 en toeleveringsproblemen, binnen het budget afgerond.

Uitstekend resultaat
Het complex is gekocht door een particuliere koper uit New York die verschillende huurwoningen in het zuidoosten van de VS heeft. Taco Ulrich, Partner bij Westplan: “Op basis van de verkoopprijs en de korte termijn van de investering (een jaar eerder afgerond dan geprognosticeerd) behaalden onze investeerders een IRR van 39% en een bruto equity multiple van 2,2. Dit is een uitstekend rendement voor een investering met een looptijd van 2 jaar”.

Huurmarkt VS
De vraag naar appartementen in steden waar Westplan al vele jaren actief is blijft groeien. Vandaar dat Westplan de komende twee kwartalen zal starten met de bouw van meer dan 1.000 nieuwe huurwoningen. “Stijgende bouwkosten en toeleveringsproblemen zijn absoluut een zorg”, volgens Ulrich. “Echter, tot op heden worden deze volledig gecompenseerd door stijgende huren en verkoopprijzen. Westplan is een efficiënte en wendbare organisatie en dat is in deze uitdagende tijden cruciaal.”

Eindbeleggers, die op zoek zijn naar solide rendementen, hebben absoluut het vizier op de Amerikaanse huurwoningmarkt. Dit zien we vooral terug in die gebieden in de VS waar huurprijzen niet zijn gereguleerd zoals ook op veel Europese markten het geval is. Kopers zien het kopen van onze projecten als een inflatie hedge nu de huren blijven stijgen.

Vandaar dat Westplan van plan is om in de eerste helft van 2022 ongeveer 1.000 huurwoningen te verkopen in Charlotte, Nashville, Houston en Dallas.

Westplan project Accent Overlook in Charleston, SC (fondsnaam: Accent Daniel Island)
Accentoverlook.com