“Sinds het uitbreken van de coronapandemie hebben we onze acquisitie even “on hold” gezet”, vertelt Brad Johnson, partner bij Westplan. “Wij wilden eerst een idee krijgen wat het effect is van dit vreselijke virus op onze markt en portefeuille. Wordt de huur nog wel betaald? Wat doen de financiers? Kunnen we nog doorbouwen en zijn er voldoende bouwmaterialen verkrijgbaar? Allerlei vragen waar we eerst antwoord op moesten krijgen, alvorens we nieuwe projecten konden opstarten.” 

Inmiddels is duidelijk dat er geen noemenswaardige vertragingen zijn op onze bouwlocaties en dat de verhuur goed blijft doorlopen in het specifieke segment waar Westplan al jaren voor kiest.

Kopers huurwoningen actief
Dat Westplan tijdens de coronaperiode ook nog eens 3 projecten verkoopt met een totale waarde van meer dan 144 miljoen dollar bevestigt dat kopers van huurwoningen volop actief zijn. Dit laatste is niet geheel onverwacht, gezien het voorgenomen beleid van de FED.

In de pijplijn
Voor Westplan zijn er genoeg redenen om weer vol in te zetten op de ontwikkeling en bouw van huurwoningen. De pijplijn met nieuwe projecten staat er goed voor. Na de investering in Charlotte volgt een project iets buiten Atlanta, in Gwinnett County. In deze gemeente heeft Westplan al twee keer met succes gebouwd. Kortom 2021 wordt een mooi jaar.