Met de verkoop van het complex Accent Metrocenter rondt Westplan, in de stad die bij Nederlanders vooral bekend staat om countrymuziek, haar tweede ontwikkeling succesvol af. Maar Nashville is veel meer dan een toeristentrekker. Het is een dynamische stad met een sterke economie. Vandaar dat Westplan hier nog eens 236 woningen aan het bouwen is.

De verkoop van Accent Metrocenter bevestigt het vertrouwen dat eindbeleggers in deze regio hebben. Het 282 woningen tellende gebouw is verkocht voor 63,5 miljoen dollar, oftewel USD 225.000 per woning. Dit is aanzienlijk meer dan verwacht. De voornamelijk Nederlandse investeerders in het fonds maken een rendement dat ruim 2x hoger ligt dan de prognose.

Stilstand  
Met het toeslaan van de pandemie was Westplan ervan overtuigd dat de verkoop van projecten tijdelijk tot stilstand zou komen. “Sinds 2011 hebben wij 4.688 woningen met een totale waarde van circa 735 miljoen dollar succesvol verkocht en die tijd leek even voorbij”, aldus Rob Carter, partner bij Westplan. “Die tijd” bleek gelukkig heel kort te zijn, want naast deze verkoop zijn er ook nog 2 andere projecten onder contract. Zoals het er nu uitziet verkoopt Westplan dit jaar 680 huurwoningen; een goed jaar is een understatement.

Op de rem
Alhoewel Westplan begin dit jaar flink op de rem heeft getrapt, is de acquisitie niet stil komen te liggen. Met de circa 1.200 woningen die de komende 2 a 3 kwartalen geïnitieerd worden, zal de huidige portefeuille weer op niveau komen.

Vraag naar huurwoningen
De verwachting is dat de vraag naar huurwoningen in de VS de komende jaren zal aanhouden. Onder andere gezien de demografische opbouw in de VS. Daarnaast zullen eindbeleggers, gebruikmakend van de lage rente, volop belangstelling houden voor huurwoningen. Zeker nu verschillende alternatieven, zoals kantoren en winkels minder perspectief bieden.