Dit is inmiddels het 3e project van Westplan in de stad die bij Nederlanders vooral bekend staat om haar muziekindustrie. Na de succesvolle afronding van Accent Bellevue in 2017 (322 huurwoningen) is Westplan in 2018 gestart met de bouw van Accent Metrocenter (282 huurwoningen). Deze woningen worden in het tweede kwartaal opgeleverd.

Nu volgen er dus nog eens 236 huurwoningen aan de zuidzijde van de stad. Nashville, gelegen in de staat Tennessee, maakt een sterke economische ontwikkeling door en is zeer in trek als plek om te wonen en te werken.

Gezien de demografische ontwikkelingen in de VS zijn de middellange termijn voorzichten voor de Amerikaanse huurmarkt gunstig. Naar verwachting blijft de vraag naar huurwoningen hoog in economische sterke regio’s, terwijl de aanwas van huurwoningen achterblijft door de hoge bouwkosten.

Dit jaar verwacht Westplan haar portefeuille verder te kunnen uitbreiden met circa 1.200 huurwoningen. “De uitdaging ligt met name bij de bouwkosten”, volgens Brad Johnson, ontwikkelaar en partner bij Westplan. “Door ontwerpen te hergebruiken en ons alleen te richten op complexen zonder dure parkeergarages, kunnen we de bouwkosten beteugelen”, aldus Johnson.

Het Westplan complex Accent Daniel Island in aanbouw in Charleston, SC.