Ontwikkeling

Het project Accent Daniel Island betreft de ontwikkeling van 283 huurwoningen in de havenstad Charleston, South Carolina. De kavel waarop dit project is gebouwd, ligt op het eiland Daniel Island. Een gunstige locatie tussen de oude binnenstad en het vliegveld aan de noordzijde. Het eigen vermogen van ruim $19 miljoen is bijeengebracht door Nederlandse investeerders.

Kerngegevens

Ontwikkelaar Westplan Investors
Investeringsdatum 18 juni 2019
Stichtingskosten $48.6M ($171K per woning)
Financiering SunTrust Bank $29.5M
Geïnvesteerd eigen vermogen $19.1M
Gerealiseerde Equity Multiple 2.2
Gerealiseerde IRR per jaar 39%

Strategie

De strategie van Westplan is om huurwoningcomplexen te bouwen, verhuren en uiteindelijk te verkopen aan een eindbelegger. Op z’n Amerikaans ook wel “build, fill and sell” genoemd. Over het algemeen neemt dit proces 3 tot 4 jaar tijd in beslag.

Uitvoering

Dit project kreeg te maken met vertragingen die werden veroorzaakt door COVID-19. Het was een uitdaging om de bouw te plannen door inspecties van overheidsinstanties en de onvoorspelbare levering van bouwmaterialen.

Resultaat

Het complex is op 10 november 2021 verkocht voor $76.976.000, oftewel $272.000 per woning. De verkoop heeft eerder plaatsgevonden dan oorspronkelijk gepland door de grote vraag naar huurwoningen van zowel huurders als eindbeleggers. Het resultaat voor de investeerders is ruimschoots hoger dan geprognosticeerd.