Ontwikkeling

Accent Nolensville Pike betreft de ontwikkeling van 236 huurwoningen in de stad Nashville in de staat Tennessee. De locatie is op loopafstand van het nieuwe voetbalstadion van Nashville SC. Het eigen vermogen is bijeengebracht door Nederlandse investeerders.

Kerngegevens

Ontwikkelaar Westplan Investors
Investeringsdatum December 2019
Stichtingskosten $44.6M ($188K per woning)
Financiering Citizens Commercial Bank $27.7M
Geïnvesteerd eigen vermogen $16,9M

Strategie

De strategie van Westplan is om huurwoningcomplexen te bouwen, verhuren en uiteindelijk te verkopen aan een eindbelegger. Op z’n Amerikaans ook wel “build, fill and sell” genoemd. Over het algemeen neemt dit proces 3 tot 4 jaar tijd in beslag.

Uitvoering

Het huurwoningcomplex bestaat uit 2 gebouwen met beide 5 bouwlagen. De bouwmethode is houtskeletbouw. Bewoners kunnen gebruik maken van gemeenschappelijke voorzieningen zoals een zwembad, fitness, een clubhuis. Parkeren kan op het eigen terrein.

Nashville is een snelgroeiende stad met veel jonge inwoners. Deze derde investering van Westplan in Nashville ligt in een gebiedsontwikkeling net buiten het centrum van de stad. In dit gebied zijn onder andere een voetbalstadion, kantoren en winkels gebouwd.

Resultaat

Het complex is in het 2e kwartaal van 2022 verkocht voor $77.644.400, oftewel $329.000 per woning. Zie voor het rendement ons Trackrecord.