Research Triangle
De “Research Triangle” is de denkbeeldige driehoek tussen drie belangrijke universiteiten en is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste concentraties van biotechnologische bedrijven in de VS. Sinds 2000 is het aantal inwoners van de regio met 58% gegroeid en dagelijks verhuizen meer dan 70 mensen naar de Triangle.

Verder ligt de locatie gunstig ten opzichte van het internationale vliegveld en het centrum van Raleigh.

Eigen vermogen
Het eigen vermogen van 14,8M USD dollar dat benodigd is om van start te kunnen gaan met de bouw van dit project is voornamelijk ondergebracht bij Nederlandse particuliere investeerders.

We bouwen het project in een “high barrier market”, oftewel een markt waar op een beperkt aantal locaties huurwoningen gebouwd mogen worden. Het voordeel is dat daardoor ook de concurrentie voor ons nieuwe huurwoningcomplex wordt beperkt”, zegt Rob Carter, Partner bij Westplan.

De strategie van Westplan is om het complex te bouwen, te verhuren en uiteindelijk te verkopen aan een eindbelegger.

Nieuwbouw huurwoningen 
Westplan blijft zich richten op de nieuwbouw van huurwoningen en zal dit jaar de portefeuille verder uitbreiden. Het succesvol verkopen van ruim 900 huurwoningen in 2020 in Atlanta, Nashville en Athens tijdens de coronacrisis bevestigt het vertrouwen dat investeerders en eindbeleggers hebben in onze asset class; huurwoningen in het middensegment. De demografische en economische groei in verschillende steden in het zuidoosten van de VS, het werkgebied van Westplan, bieden voldoende basis om actief huurwoningen te blijven ontwikkelen.