Veelgestelde vragen

Bij Westplan kunt u investeren vanaf $150.000.

Nee, u investeert in een “closed end” project. Tijdens de looptijd van de investering zijn de participaties zeer beperkt overdraagbaar. Zodra het project verkocht is, worden de opbrengsten uitgekeerd en de entiteit geliquideerd.

De gemiddelde looptijd van onze investeringen is 3-5 jaar.

Rendementen uit het verleden bieden natuurlijk geen garantie voor de toekomst. Wel geeft het een indicatie over wat u kunt verwachten.

De afgelopen 30 jaar hebben wij een rendement van 15% IRR per jaar behaald en een equity multiple van 1,7. Dit kunt u nalezen in in ons uitgebreide trackrecord.

Het rendement wordt uitgekeerd bij verkoop van het project. Over het rendement moet nog belasting betaald worden in de VS.

Westplan streeft naar 3 investeringen per jaar. Dit aantal kan nog weleens variëren, omdat we zeer selectief zijn. Als we investeren moet het absoluut goed zijn, anders laten we de investeringsmogelijkheid aan ons voorbij gaan. Investeerders en nieuwe relaties ontvangen via de e-mail bericht over een nieuw project waaraan deelgenomen kan worden.

U kunt participeren door in te schrijven op een beschikbaar project. Indien u interesse heeft, vraagt u de investeringssamenvatting aan.

Graag nemen wij de tijd om met u de propositie door te nemen, zodat u een overwogen besluit kunt nemen.

Veel van onze investeerders bouwen door de jaren heen een portefeuille op. Aangezien timing minstens zo belangrijk is als locatie zijn wij voorstander van deze “portefeuille strategie”.

U bent van harte welkom op ons kantoor in Valkenburg (ZH) voor een persoonlijk gesprek en natuurlijk Atlanta (mocht u in de VS zijn). Neem contact op met Charley Postma, Management Assistente via + 31 (0) 252 433 455 of via info@westplan.nl.  Zij plant graag een afspraak in.