Veelgestelde vragen

De Amerikaanse huurwoningmarkt is de grootste en meest transparante markt ter wereld. Door de groeiende bevolking blijft deze markt zich bewijzen als een stabiele investeringscategorie. In het onderstaande Webinar gaan we hier verder op in.

U investeert rechtstreeks in de ontwikkeling van nieuw te bouwen huurwoningcomplexen in het zuidoosten van de Verenigde Staten.

Het belangrijkste verschil is dat reguliere fondsen huurwoningen kopen, exploiteren en een kasstroom genereren. Westplan is een ontwikkelaar die huurwoningen bouwt, verhuurt en verkoopt. Ons doel is om rendement te maken door een marge te maken tussen de stichtingskosten en de verkoopprijs.

Overigens gaat Westplan over tot exploitatie als de markt tijdelijk niet goed is. Verkoop vindt dan enige tijd later plaats en worden de huurinkomsten gedeeld met de investeerders. Door deze opzet kunnen we de timing van verkoop beter plannen. We willen nooit gedwongen worden te verkopen.

Vanuit ons hoofdkantoor in Atlanta (GA) investeren wij in verschillende snelgroeiende en economisch gediversificeerde steden in Amerika, zoals Charlotte, Raleigh, Nashville en natuurlijk Atlanta. Vooral het zuidoosten van de VS (werkterrein van Westplan) kent al vele jaren een sterke groei door migratie, een gunstig (belasting) klimaat en vestigingsbeleid.

Bij Westplan kunt u investeren vanaf $150.000.

De gemiddelde looptijd van onze investeringen is 3-5 jaar.

Westplan is van mening dat iedere serieuze initiatiefnemer altijd “skin in the game” moet hebben. Belangen van investeerders moeten parallel lopen met de belangen van de initiatiefnemer. De partners van Westplan investeren altijd mee.

Westplan streeft naar 3 investeringen per jaar. Dit aantal kan nog weleens variƫren, omdat we zeer selectief zijn. Als we investeren moet het absoluut goed zijn, anders laten we de investeringsmogelijkheid aan ons voorbij gaan. Investeerders en nieuwe relaties ontvangen via de e-mail bericht over een nieuw project waaraan deelgenomen kan worden.

De projecten worden gefinancierd met 40-50% eigen vermogen en het overige deel met een Amerikaanse banklening.

U investeert in dollars en ontvangt uw inleg en rendement in dollars. Het koersrisico, omlaag of omhoog, ligt bij de investeerder.